wai-fee or wai-fai?

so, a certain special someone once said, “actually, when people say wi-fi (pronounced wai-fai), its wrong. ur supposed to say it wi-fi (pronounced wai-fee, because it stands for wireless fidelity.”

followed by a bold statement, “all IF kids would know to pronounce it the right way. wai-fee” he said.

we said, okay okay, and since then started trying to pronounce it wai-fee.

however, on a certain day after playing soccer, we indeed tested his statement, with asking several reknowned IF students, how do u pronounce this? (while pointing to the writing of wi-fi)

exhibit A: masterkebo: without guilt, said “wai-fai”

exhibit B: kazecul : also walking right into our trap, said : “wai-fai”

exhibit C: hidupseganmatitakmau : with a blank face said, “wai-fai”

exhibit D: gabisamakannasidanautis: “hihi, wai-fai”

So??? it has been proven, that indeed even people from that area of expertise, do pronounce it wai-fai.

Advertisements

12 responses to “wai-fee or wai-fai?

  1. hahaaaaaaa,.

    gimana tuh BOSS HOMI??

    do u plea guilty??

  2. Seperti kata Ical: “Disesuaikan dengan lawan bicara… Kalau nanti bilang WaiFi pasti ga ngerti, makanya yang lain pada ngomongnya WaiFai”
    Hahahaha!!!!

  3. cuma satu kata: denial!

  4. mahasiswaidealnanrajinkuliah

    kok gw g ada di bagian exhibit sih??

  5. FYI: “masterkebo” refers to “mahasiswaidealnanrajinkuliah”

  6. Eeiiisssss…. gw stuju banget dengan perkataan si Boss… itu kan biar ente bdua ngerti klo dibilang waifai… takutnya klo ga gitu ga ngerti ntr… :p

  7. kunjungan gw perdana nih ke blognya usie.. gw juga pronounce nya wai-fai kok sie hehe walopun gw udah tau itu kepanjangan dr wireless fidelity (itu juga kl bukan gara2 tugasnya Information System bapak Pungky, yg kbtulan dptny topik wifi, gw juga gak bakalan tau deh hihihi..)

  8. YOU’VE BEEN TAGGED!!!!!!
    liat postingan terakhir gw buat detailnya…
    hoho… 😀


  9. si, cara bacanya yang bener emang waifai..

    if there’s a reason why people pronounce it waifai, it’s simply because it’s right

    coba aja cari IPA-nya entah di wikipedia atau dimana (International Phonetic Alphabet)

  10. loh…

    tp kata org2 itu, katanya dipronounce nya waifee?
    huaaaaa, jd bingung..

    yg mana yg bener?

  11. gw sih keukeuh dengan pronounce ala waifai berhubung IPA-nya itu. Entah apa alasan orang-orang itu untuk mempertahankan argumen tanpa basis

  12. horeeeeeeeee,.

    brarti kita bener shi!! yesyes,.

    gimanaaaa tuuuh BOS HOMI??? ckckck,. *diragukan nih status mahasiswa IF nya! hehe,.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s